Gyermekbiztosítás

Hogyan tudja támogatni gyermeke életkezdését?

Nézzen körbe gyermek célú megtakarításaink között és segítünk megtalálni a leghasznosabbat.

Egy gyermek elindítása a jövedelmező karrier útján igen költséges tud lenni. Az egyetemi és a friss diplomás élet is küzdelmes, sok anyagi teherrel jár. Készen áll ezekre a költségekre? Gondolkodjon hosszú távon!

különórák
tankönyvek
egyetemi tandíj
nyelvvizsgatanfolyamok

albérlet
kollégium
benzinköltség
tömegközlekedési költségek

megélhetés
(élelmiszerek, öltözködés,laptop, mobiltelefon, autó, szórakozás)
laptop
mobiltelefon
autó

Babakötvény – Start számla

Minden újszülött gyermeknek automatikusan jár az állam által biztosított életkezdési támogatás, amelyet a Start-számlán, azaz egy minimális kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban. Ennek összege havonta 500 Ft. Ahhoz, hogy ez a kezdő összeg havi megtakarításokkal tovább gyarapodjon, Start-értékpapírszámla nyitására van szükség. Az ide befizetett összegekből minden esetben Babakötvényt, azaz egy speciális állampapírt vásárol a Magyar Államkincstár. Az előző évi infláció felett 3% kamatot fizetnek. Az állami támogatás az éves szinten felhalmozott pénz 10%-a, de maximum 6.000 forint. A megtakarítás összegét a kedvezményezett gyermek veheti fel 18 éves korában.

Banki gyermek-megtakarítási számlák

Ez egy hagyományos, kiskorúak számára nyitható bankszámla. Bármikor bármekkora összegben lehet rá pénzt befizetni és bármikor ki is lehet venni azt. Alapvetően ez egy hagyományos bankszámla, hosszú távú megtakarításra nem a legalkalmasabb eszköz, inkább rövid távon vagy egyéb gyermekcélú megtakarítás mellé ajánljuk. Alkalmas lehet a felelős pénzgazdálkodás megtanítására, amennyiben a havi zsebpénz ide érkezik. A kamatok általában alacsonyak és ennél a megoldásnál a kamatadóval is számolni kell.

Tartós Befektetési Számla

A TBF nem egy folyamatos, havi szintű megtakarítás. Csak az első évben van lehetőség befizetésre, ami minden esetben december 31-én zárul. Ezután pénzbefizetésre nincs lehetőség. Vagyis ez azoknak jó, akik már induláskor jelentős tőkével rendelkeznek. A befizetett pénzen ezután értékpapírokat (pl. állampapír, részvény, kötvény) lehet vásárolni. Mivel ez egy értékpapírszámla, azoknak ajánljuk, akik megfelelő pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek és képesek a hozamok eléréséhez a befektetéseket önállóan kell kezelni. Ehhez komoly szakértelem szükséges. Nagy előnye, hogy 3 év után adókedvezményt írnak jóvá és 5 év elteltével teljes adómentességet élvez a számlavezetés.

Miért minket, független pénzügyi tanácsadókat válasszon?

BIZTOS OSZTRÁK HÁTTÉR

A Money&More mögött a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG), Közép-és Kelet Európa egyik legnagyobb biztosítói cégcsoportja áll.

A LEGJOBBAT AJÁNLJUK

Teljes körű termékpalettánk minden élethelyzetre kínál megoldást, mindenkinek a legjobbat. A legjobb pénzintézetekkel és biztosítókkal állunk kapcsolatban, valamint valóban teljes körű pénzügyi tervezést tudunk nyújtani ügyfeleinknek.

MINDIG A LEGJOBBAT KERESSÜK

Egy adott élethelyzetben több jó pénzügyi megoldás is lehetséges. Sokszínű és válogatott termékpalettáról vagyunk képesek pénzügyi igényeire megoldást ajánlani.

Díjmentes és független pénzügyi tanácsadást kínálunk.

Jelentkezzen most!

Segítünk Önnek, számíthat ránk! Megkeressük az Önnek legkedvezőbb megtakarításokat.

[quform id=”1″ name=”urlap”]