Egészségpénztár és nyugdíjpénztár

Az egészségpénztárak és nyugdíjpénztárak megtakarítási lehetőségeket kínálnak az egészségügyi kiadásokra és nyugdíjas évekre. Az adott pénztár által meghatározott minimális éves tagdíjon felül minden évben szabadon megválasztható, hogy mekkora összeget kíván a pénztártag ebben a formában megtakarítani, így nagyon rugalmasan kezelhető. Ideálisak azok számára, akik proaktívan szeretnének tervezni az egészségügyi kiadásaikat és nyugdíjas éveik kiegészítését.

Mindkét pénztártípusra igénybe vehető személyi jövedelemadó kedvezmény, az éves befizetett tagsági díj 20 %-a, de maximum évente 150eFt.

Az egészségpénztári számláról finanszírozható egészségügyi költségek és szolgáltatások közé tartozik az orvosi vizsgálatok és kezelések, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök vásárlása, fogászati szolgáltatások, szemüveg és kontaktlencse költségei, valamint egyes wellness és rehabilitációs szolgáltatások, stb.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakkal gyűjtött tőke a nyugdíj korhatár elérése, vagy a tényleges nyugdíjba vonulás után válik felhasználhatóvá. A szolgáltatás lehet egyösszegű vagy rendszeres, járadék jellegű kifizetés.

Munkatársaink 7 pénztár 9 különböző konstrukciójával foglalkoznak, így biztosan meg tudja találni ezek közül azt, amelyik a legmegfelelőbb az Ön élethelyzetében. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és tanácsadónk keresni fogja!